Elitloppet

idag var jag på solvalla och elitloppet, eller rättare sagt så var det elitloppshelg med V75 idag. Först imorgon är det dags för riktiga elitloppet. 700:- hade jag med mig i förhoppning att vinna storkova! Man kände sig dock rätt liten i kön för att få spela. 50:- på häst nummer 5 tack, sen kommer nästa i kön med en liten smajl och säger, 10,000:- på nummer 5 tack.....  Hmm sjukt hur mycket pengar som sätts i omspel en dag som denna, tror att det rör sig om 100 miljoner som omsätts bara på hästar denna dag. Sen när häst 5 galopperade direkt tänkte jag på karln som log så snett på mig innan, och kände en viss segersötma iaf. Jag gick back 50:- men han 10,000:- alltså är jag 9950:- upp på den självgoda herren ha ha ha skrattar bäst som skrattar sist. Men ärligt så sved det nog mer för mig än för honom i plånboken. Solen sken också med all sin kraft, tyvärr stod jag på ett blåsigt tak och njöt av sommaren och kände inte hur huden sakta brändes bort försen det var försent :-( Röd som en kräfta är jag och ont gör det!

Just nu sitter jag hos en kompis och tittar på italienska cupen och ser Roma leda mot Inter med 1-0 FORZA ROMA! Samtidigt på grannkanalen så pågår melodifestivalen för fullt.... Min fråga: Vem bryr sig?

Nackskott

Söndag klockan är runt 13:00, då händer det........
Plöstligt sa det bara PANG, jag tog mig för nacken och smärtan var omedelbar! Jag hade fått ett nackskott ! Vem hade skjutit mig i nacken? Galningar!!!! (hörde precis att man inte kallar det för nackskott utan nackspärr, men varför heter det ryggskott och inte ryggspärr hmm?)

Gör så himla ont!! Fattar inte vad jag gjort. Kan ju iofs bero på att jag somna alldeles bredvid den öppna balkongdörren när jag kom lite salongsberusad på lördagsnatten. 
Låg på sängen hela söndag förmiddag och tog igen mig efter svensexan som varit på lördagen, klockan 17:00 var jag tvungen att gå iväg och jobba fram till midnatt *jobbigt*. Från klockan 7 på lördag morgon till 2 söndag natt höll vi igång. Kanske tur att jag hade tagit på mig ansvaret att köra en av bilarna under dagen och inte började dricka öl försen 16:00. Då var redan 80% av fältet lagom pruttfulla! Dagen blev iaf en hit, och "offret" var MYCKET nöjd med dagen. Hoppas bara han hinner nyktra till innan bröllopet, tveksamt med tanke på hur full stackarn var framåt småtimmarna (bröllopet är om 3 veckor btw)

Nu ska jag krypa ner i sängen och se på "we own the night" en ny film med mark wahlberg, och så ska jag spärra upp rådjursögonen och oja mig extra högt över min smärtande nacke så att sambon hör,för då kanske middagen serveras på en bricka i sängen helt utan någon som helst insats från min sida :-)

Appropå ont. Man e bra kaxig som kille ibland, men när det väl gäller är man mus! Tänker på programmet barnmorskorna som går på tv nu där man får följa olika par som föder barn. Vissa skriker rejält ut sin smärta (förståligt med tanke på utrymme kontra storlek vid födseln). Men iaf, sambon är lite orolig för att föda barn och den smärta som följer.
(sambon=s)-Asså tror inte jag vill ha barn
(jag)-Sluta löjla dig
(s)-Men jag är rädd för att föda, jag är så rädd för smärtan. Vill du leva med mig fastän vi inte skaffar barn?
(nu borde man ju vara en stöttande pojkvän och säga något snällt men.....)
(jag)-NEJ! Du är löjlig nu, kvinnor FÖDER barn. Det är ni gjorda för, jag skulle gjort det åt dig om jag kunnat..(kaxig såklart med att lova saker då jag vet att kommer slippa hålla mitt löfte) Lite smärta får man ta för den goda sakens skull! Så tyst nu och massera mina rygg och mina axlar för dom gör såååå ont, ajajaj ojojoj vad det gör ont ahhhh jag vill bara döööö.. Jag orkar inte mera, du skulle bara veta hur ont jag har älskling i nacken nu asså!! SÅÅÅÅÅ synd om mig---

Snacka dubbelmoral! Jag tycker hon e löjlig för "lite" smärta vid födsel, samtidigt som jag ojar mig järnet för nackspärr. Men ni vet vad man säger: -Ni tjejer skulle bara veta hur det är när en kille är riktigt förkyld!-

Hoppas iaf att sambon ångrar sig och visst vill ha barn, trots smärtan. För trots allt lovar jag att vara där och massera dina axlar och rygg, eller vad du vill att jag ska göra när det är dags!

Push it!

Helt otroligt egentligen hur man kan pressa sin kropp till det yttersta. Var nere på gymmet precis och tänkte att det var dags att prova springa 5km. Har nog inte rört mig en sådan lång sträcka oavbrutet på 6 år. Efter 1km sa kroppen till genom en lömsk röst i huvudet "R... vad sysslar du med egentligen, kliv av bandet nu för f*n och ta taxi hem, och stanna vid pizzerian på vägen hem och köp dig en oxfilé pizza med extra mycket bea-sås, e du värd mannen!" Men skakar frenetiskt på huvudet och försöker få bort den "onda" rösten.
Efter 2km var rösten inte lika snäll "R... om du inte slutar springa nu så ska du få fan, ska se till att varenda muskel (hmm senor i mitt fall) kommer värka så mycket att du inte kommer att kunna röra dig på 2 dagar"
Nu skakar jag så mycket på huvudet så att svetten stänker på personen som springer på bandet bredvid.
Efter 3km tystnar plötsligt musiken på gymmet, allt blir tyst och jag får tunnelseende, och längst fram i tunneln är det en stor färgspiral som snurrar i alla dess färger som finns sen hör jag  "OK R... Stannar du inte upp nu så ska jag se till att stanna dig, känner du hur hjärtat pumpar och hur det känns som om hjärtat ska ploppa ur bröstkorgen? Det är jag som gör det, och tro mig, jag har resurser att se till att pumpen din exploderar. Så gör alla en tjänst och kliv av nu". Jag börjar nu dunka huvudet hårt i ställningen till löpmaskinen och pustar allt högre i hopp om att skrämma den lömske rösten. 
Efter 4km är det tyst, inte ett ljud inne i huvudet. Blev nu så rädd att jag var tvungen att stanna bandet, hade jag chockat ihjäl min stackars kropp? Efter några sekunder hör jag någon hämta andan häftigt AHHHHhhhhhh. Det var kroppen som kom tillbaka från de döda, och oj oj oj vad den gnällde. MEN jag sprang 4km konstant, jag pressade mig till det yttersta och tystade min svaga kropp. Tränade  sen lite muskler innan jag joggade hem den dryga kilometern, och jag såg in i mitt huvud hur kroppen bara tittade snett på mig och skakade på huvudet och suckandes sa "Ja men spring då, visst! Men lova att efter dina fystest kan vi väl snälla ta en semester på en 6 år igen, snälla?"  hmm vi får väl se, jag gillar ju det här faktiskt. Vägde mig för första gången på typ 2 veckor, och jag hade gått ner 3,5kg :-) skönt att det faktiskt ger resultat! Men imorgon är det svensexa och jag tror nog jag ska unna mig några öl, är både jag och min kropp värd

 

smaken av baj*

Precis när huvudet höll på att sjunka under ytan så ringde mobilen och det var en av de många paintballparker jag ringt. Denna låg i Södertälje och skulle klämma in oss på 2 timmar mellan 13-15. Känns så oerhört skönt att det löste sig. Ringde tillbaka till det första stället och sa att det löste sig och att vi inte kommer spela hos dom. Tråkigt för oss sa hon, vi förlorar ju er som kund. och ja, det gjorde ni verkligen!!!
Ville bara skrika ut min ilska över hur dåligt dom skött allt, ville att mördarviruset skulle bita sig kvar för evigt i deras företag och att dom skulle gå i konkurs och att jag skulle varna hela världen för detta företag. Vad jag sa? Hämnden var det jag inte sa, hon hostade och hade sig i detta samtal också och jag tvekade aldrig för en sekund..... Jag sa aldrig "krya på dig" huhhhh jag är så grym och elak ibland muhuuaaaaaaaa!!!!!

Kort varsel

Idag klockan 10 så ringde det på mobilen

(jag)-Ja hej det är R.
-Ja hejsan det är annika från paintballen, oj nu ringde jag visst och väckde dig hörde jag he he
(jag)-Nej det är lugnt, jag låter tyvärr så här
-jaha he he jobbigt
(jag)-jo, men man vänjer sig
-Jaha! ehh jo eran paintball tid på lördag, eran svensexa alltå, ehhhh vi kan nog inte genomföra eran bokade tid
(jag)-Ehhhh men..... vi har ju bokat för 1 månad sen, och den är lixom imorgon
-hmmm jo, vi har tyvärr fått något mördarvirus, du hör ju hur jag låter, *HOST* Arghhhh mmmmhhooo
(jag)-Aningen kort varsel måste jag säga
-Jo vi är ledsna för det, men kan ni inte spela 17:15 istället för 13:00
(jag)-Verkar inte mördarviruset efter 17:00 eller?
-ehh hi hi *HOST* Arghhhh mmmmmmhhoooo. Jo men det är en kille som är frisk, han kan då
(jag)-Men det kan inte vi. Vi har lixom annat planerat då
-Ja hmmm förstår. Om det är något vi kan göra.... Vi får ju försöka kompensera er om ni kan byta tid menar jag. Kankse lite extra bollar
(jag)-jobbigt du! men jag får väl ringa runt och lyssna då. Detta ställer ju till det rejält för oss
-jo jag är ledsen för det, det här jävla mördarvirusets fel HOST* Arghhhh mmmmhhooo
(jag)-Jag ringer tillbaka sen, hej då
-HOST* hej Arghhhh mmmmhhooo då

Alltså detta ställer till det något rejält för oss. Vi åker från Nyköping vid 11:30 sen ska vi vara på baby-catch typ 16:30. Nu måste jag få tag i en annan paintbollpark som kan ta emot 12 killar inom 24 timmar. Är ju inte det lättaste kan jag säga. Det roliga är om jag inte avbokade någon från första stället inom 5 dagar innan var jag iaf tvungen att betala för denna person. Men dom kan tydligen ringa dagen innan och säga nej tyvärr, det blir inget NADA ZIP NOTHING! Vet inte vad jag ska ta mig till, vi sitter i skiten som man säger, och det börjar lukta illa. Just nu är skiten upp till knäna men jag sjunker allt mer ju fortare klockan slår. Tick tock, Tick tock, Tick tock.......

Hockey-vm

Hockey-vm pågår ju för fullt som jag hoppas alla har märkt (eftersom jag tycker ishockey är roligt måste ju ALLA tycka det). Och inatt spelade Ryssland mot Schweiz, och man kan ju faktiskt säga att Ryssland fick lite oväntad hjälp med att göra mål...

!!!!

IQ test

Hittade ett roligt iq test på nätet. Ifall jag skulle ha "tur" att komma vidare ifrån fystesterna till polishögskolan väntar flera prövningar på pliktverket. En av dessa prövningar är ett så kallat iq test, och jag fick en länk till ett bra iq test. Länkar den här, prova vet jag :-)

Iq-testet

Vad jag hade? Det är hemligt ;-)

Grattis alla blivande poliser

Idag har alla de som sökt till polisutbildningen med start Aug 2008 fått sina antagningsbesked. Några runt om i Sverige känner nog att denna dagen är den bästa i deras liv (iaf en av de bästa) medans andra stackare fått ett nekande besked. Kan inte föreställa mig hur jobbigt det måste kännas att ha kommit så långt och sen falla på målsnöret USCH! Hade faktiskt gjort i ordning en ansökan redan till denna omgång, men hann inte få ordning på mitt simintyg tyvärr.

I början av Juni är det iaf dax för mig att visa vad jag kan på fystesterna. Är rätt nöjd över att ha kommit så här långt, 7200 som sökte och nu är vi nere på 2200 cirka. Men endast 350st kommer att få plats på utbildningen, typ 500 mindre från denna antagning till Aug 2008. Moderaterna känner att dom uppfyllt kvoten med 20,000 poliser till år 2010, gahh detta stärker ju inte direkt en eventuell röst i framtiden. 

Skolan känns ju inte speciellt rolig just nu heller!!! Vill bara bli polis nu jue. 

Imorgon är det kvartsfinal i ishockeyn och äntligen börjar matcherna gälla något! Sverige mot Tjeckien 19:00 tror jag det var, då kommer Sverige sopa banan med Tjeckenikerna... 5-3 till Sverige tror jag på, sambon tror på 4-3 eller 4-2, ja vi får väl se!
 

Fredag..

Fedagkväll och fast framför datorn igen. Men jag har valt det själv faktiskt!
Fick reda på att jag kommit vidare till fystest i min ansökan till polisen. Svenskaprovet gick väldigt bra samt mitt myndighetssamtal. Nu så ligger jag i hårdträning inför vad som komma skall i Juni. Jag var nere på gymmet för första gången på säkert 1,5 år och jag det var såååå skönt att få träna igen. Solen sken allt vad hon orkade idag så det var inte speciellt mycket folk på gymmet heller. Tror att fystesterna inte kommer bli något stort problem för mig, men jag vill få så bra resultat som möjligt och därav kommer jag satsa stenhårt på träning och diet i 5 veckors.

Imorgon är jag bjuden på fest och det kommer bli så där halvroligt bara eftersom jag bestämt mig för att inte dricka. Det har givetvis lite att göra med att jag ska ha fystest snart, men framför allt för att jag bestämt mig för att gå ner i vikt. Jag är ca 1,86 lång och väger 98kg. Jag vill komma ner på 90kg innan Januari 2009. Jag är en stor   öl-älskare och vet att den inte är speciellt nyttig att dricka då den tenderar att bosätta sig i magen.

Imorgon blir det till att springa på morgonen och sen iväg till ett nytt mysigt cafe som jag hittade i närheten av hemmet. Där kommer jag tillsammans med sambon äta frukost i vårsolen! gahhh vad jag älskar våren!!!

Svensexa

Idag ska jag iväg och planera en svensexa. Fler och fler kompisar börja gifta sig och man böjar faktiskt bli lite sugen på att fråga "frugan" om vi inte också ska gänga oss.. Frågar jag ordagrant "vill du gänga dig" är jag iofs inte säker på att hon svarar ja. Men jag vill vänta med frieri och giftermål (och barn) tills den dagen jag börjat jobba. Åldern har jag men inte livssituationen som behövs "enligt mig".
Men vad ska man göra på en svensexa? Så många olika röster och förslag finns att det är omöjligt att göra alla nöjda. Men egentligen handlar det väl om en sak, att göra den blivande maken nöjd. Jag vill att vi tillsammans gör något roligt och att vi alla minns denna dag som något roligt. Några vill åka till Ryssland och supa, andra vill knyta ett rep runt magen på honom och släpa honom efter en bil i 100km... hmm förnedring har aldrig riktigt varit min grej!

Lutar åt att det blir kolmården på dagen där han får göra olika uppdrag, sen till eriksdalsbadet för att baby-catch (vilket innebär hopp från 10m svikten sittandes på ryggen på ett proffs. Denna voltar sedan ner i vattnet scary!) Sedan relaxar vi alla på badet med lite  bastu. Sedan har vi en lucka där vi tänkte göra lite klassisk paintboll eller dylikt. Kvällen avslutas på golden hits för en show och middag där vi även kommer tvinga upp "offret" för en karaokie låt he he ..


RSS 2.0