Kebab

En av de godaste saker man kan äta ute är helt klart kebab! Jag älskar kebab i alla dess former, kebabtalrrik med ris, kebabrulle eller en vanlig kebab. Det senaste jag börjat med är kebabsallad! Massa sallad och mycket mycket köt!! Den bästa av ställen är kebabkungen på södermalm, alltid snabb service och man får alltid xtra av allt om man säger till! Men i fredags provade jag ett nytt ställe som ligger på vägen hem. Det blev en kebab med bröd att ta med efter ett långt och jobbigt pass på jobbet. Det var runt midnatt lördag kväll och mycket (fulla) människor inne på stället. Sagt och gjort han börjar med att värma mitt kebabbröd och lägger sedan upp den på sitt "tillagningsbord" och det är då han gör det!!!! Han slickar på sina fingrar för att kunna få isär pappret där kebaben ska ligga i och sedan tar han med samma fingrar mitt bröd och lägger den mellan papprerna... FY F*N!!!!! ÄCKLIGT!! Ska jag äta hans saliv? Killen kan ju lika gärna ge mig en fransk här & nu tänker jag.... Sen lassar han in kött och sallad och frågar om jag vill ha båda såserna.

(Jag)- Ehhh är det där min kebab?
(handslickaren)-?? JAvisst
(jag)-Då kan du ta och göra en ny tack
(handslickaren)-???
(Jag)-Ja du kan göra en ny kebab åt mig för den där vill jag då inte ha!!!
(handslickaren)-Vad pratar du om
(jag)-Jo, innan du tog i mitt bröd(låter ju illa bara det) så slickade du på dina fingrar.. Jag tycker det är rätt äckligt och vill ha en ny tack
(hansdslickaren)-MEN!!!! Asså----
(jag)-Det är ingen big deal, jag vill bara ha en ny..!!

Jag fattar inte att han ifrågasatte mig där!! Det är ju bara att be om ursäkt och göra en ny, vad är problemet!!! Dessutom var jag riktigt diskret för hans skull och nästan viskade när jag berättade varför jag ville ha en ny. Hans kollega frågade på ett språk jag inte behärskar vad som händer och snart börjar 3 st diskutera högt och ge mig ilskna blickar, men jag vet vad dom pratar om då handslickaren säger något obegripligt och sedan visar sin kollege hur han slickar sina fingrar och sedan pekar på kebaben,. Då ber jag dom sluta snacka skit!
Säger att jag inte dömer honom och att det kan gå fort ibland och man kan kanske glömma bort sig. Men jag vill inte betala för något han slickat på. Då sker det ett mirakel!!! Han ber om ursäkt och säger att jag har rätt.... Ger honom inte rätt att slicka på mitt bröd iofs men han förstod att han hade gjort fel! Man kan ju vara bara undra vad som sker i alla kök när man inte ser kocken tillaga maten. Det bästa är nog att inte tänka så mycket på det, ät och njut är nog det bästa receptet. Men visst är det skrämmande att folk som jobbar med mat inte visar sig bry sig om hygien gentemot kunden!

Det riktigt dumma var att när hans kollega gjorde en ny kebab åt mig gick han från att ha tagit betalt med sina nakna händer till att plocka upp ett bröd åt mig med samma händer.... Mynt som är från tidigt 90tal lär ju inte innehålla några baciller______ Men nu orkade jag inte diskutera, dessutom så for brödet in i grillen efter och jag tror (hoppas hoppas) att alla eventuella baciller brändes ihjäl!

Kebaben var inte specielt god och jag har lärt mig att aldrig ompröva ett vinnande koncept, så kebabkungen vi ses till helgen! 

De olympiska spelen

Idag är det dags för Sveriges sista chans för ett guld. Stefan Holm ska gå in och hoppa final och jag hoppa(s) verkligen att han får vinna idag. Skulle vara en bra avslutning på hans karriär, för snart lägger han nog av och hoppar över sin gren.
Kanske siktar han på att nå nya höjder! Fotbollsmålvakt kanske, han lär ju inte släppa in något under sin ribba!  Vore kanske skönt för Stefan att få en fast anställning och en stadig månadslön, för då slipper han ju leva på hoppet varje månad!  


Glasögon

Idag var jag iväg och letade glasögon och hittade 2 par. Specsavers har en deal just nu där man kan köpa ett par glasögon och få ett par andra gratis på köpet. Så för cirka 2400:- är jag nu ägare av 2 stycken nya glasögon. Då jag är allergisk emot de mesta metaller blev det ett par helt i plast och ett par med titanbågar. Ingen aning om jag är allergisk emot titan men det lär märkas med tiden.

Anledningen till att jag ska köpa glasögon är för att jag är lite lite närsynt med ett litet brytningsfel. Egentligen ser jag rätt bra när jag använder båda ögonen, men om jag blundar med det vänstra ser jag rätt dåligt med endast det högra. Kan verka dumt att gå omkring och blunda med ett öga. Jag gjorde ett syntest där hon rekomenderade att jag skulle ha glasögon för att minska risken för att få huvudvärk då man spänner sig då man kisar med ögonen mycket. Dessutom ska jag iväg på de centrala testerna för att komma in på polishögskolan i September och vill då kunna se perfekt om dom ber om det. Att jag har glasögon ska inte vara något hinder för att bli polis men man bör nog visa att man har glasögon och kan med hjälp av dessa läsa sista raden på syntavlan.

Många som inte har något synfel säger ofta att dom vill ha glasögon och att det vore så fint på dom. Men, säger dom och suckar, jag har ju så bra syn så jag behöver ju inte några *suck*. Så typiskt människans natur, det man inte kan få VILL man bara ha oavsett. Känner flera (ok 2 st bara men iaf) som köpt glasögon med vanligt fönsterglas bara för att få egna glasögon. Kanske folk ska köpa bil och ha på tomten fast dom inte har något körkort bara för att bilen är sååå snygg.

Semestern är slut på fredag och för att gör mig & dig gladare så kommer det några roliga historier..

Fru Gore har blandat sig i Presidentvalet och uppträder i kjol utan trosor, då hon lyfter på kjolen och ropar:
- Read my lips, no more Bush!

Det var två personer som hette Fjolle och Stolle som var uppe i fjällen och stal renar. Efter dagens slit så satt dem vid lägerelden och drack lite hembränt dem hittat. Efter ett tag så frågar Fjolle:
- Du, inte tål väl du mygg?
- Jo visst tål jag mygg.
Så dem satt där och diskuterade fram och tillbaka några timmar om hur dem tålde mygg eller inte. Till slut så slog dem vad om en ren, att Stolle skulle vara fastbunden över natten vid en dvärgbjörk alldeles naken. Sagt och gjort, Stolle blev fastbunden och Fjolle gick och la sig i tältet för att sova. På morgonen när Johan stack ut huvudet från tältet så såg han Stolle hänga alldeles livlös, det enda som höll honom uppe var repet runt midjan.
- Vad var det jag sa, du tål ju inte mygg!
Från Stolle hördes det ett stönande:
- Visst tål jag mygg, men det är ju den jädra renkalven som har diat mig hela natten...


Polisen stoppar en bilist.
- Får vi gå igenom er bil?
- Javisst, men är det inte lättare att gå runt den?


En man kommer in i baren högst upp i en skyskrapa, går direkt fram till bardisken och beställer en dubbel vodka utan is. När han svept drinken dunkar han huvudet tre gånger i bardisken, går fram till fönstret och hoppar ut. Ingen reagerar... Efter några minuter smäller bardörren upp igen. Samma man kommer in igen, går fram till bardisken, beställer en dubbel vodka utan is, sveper den och hoppar ut genom fönstret. Fortfarande är det ingen som reagerar... När, ett par minuter senare, samma man kommer in igen genom dörren och går fram till bardisken, är det en av gästerna som sett det hela som går fram till honom och frågar:
- Hur kan du göra det där? Det är ju 80 våningar ner!
- Det är lugnt, svarar mannen. Kan du svepa en dubbel vodka utan is och sedan dunka huvudet i bardisken tre gånger, så fixar du vad som helst!
Gästen vänder sig till bartendern.
- Ge mig en dubbel vodka utan is. Det här måste jag prova!
Han får sin vodka, sveper den och dunkar huvudet i bardisken tre gånger. Sedan går han fram till fönstret och hoppar ut. Då vänder sig bartendern till mannen och säger:
- Du blir väldigt elak när du är på fyllan, Stålmannen...

Några gåtor oxo.....


Vad heter Kinas fattigaste man ?
      Tom Peng Pung


Varför är apelsiner så bra för ögonen?  
     Därför att de innehåller så mycket C-vitaminer!

Varför ger man tropiska orkaner kvinnonamn? 
      Det är för att de är vilda och våta när de kommer och när de försvinner tar de med sig huset och  bilen .                                                  


Vad sa den stora skorstenen till den lilla?
    Du är för liten för att röka!


Vad sa snoppen till kondomen?
   Täck mig, jag går in!


Varför hittar man alltid det man letar efter på det sista stället man letar på? 
    För att när man hittat saken slutar man ju leta.


Äntligen Semester..

Då har man äntligen jobbat de sista 13 dagarna i sträck på jobbet. Äntligen får jag komma ut ur min bur och njuta av sommaren, ahhhh!! Tyvärr  har solen fått nog av att bjuda på sig själv och har bestämt sig för att dra sig undan.
Istället så har regnet öst ner sen jag 15:00 igår måndag lämnade jobbet. Fördelen är ju att man kan krypa upp i soffan och njuta av en bra film och en kopp tee. Men samtidigt så kommer jag ju få anledning att göra detsamma under den stundande hösten.... Så solen om du läser detta, SNÄLLA kom tillbaka!


Var på bio för 1 vecka sedan och såg på Batman: The dark night. Kan varmt rekomendera denna film, en av de bästa filmer jag sett på mycket mycket länge!!! Heath Ledger, som ju de flesta vet, spelar The joker gör detta på ett helt fantastiskt sätt och jag hoppas han vinner en oscar för sin insats.


RSS 2.0