Mörk vecka

Jaha då ska man alltså börja skriva på c-uppsatsen nästa vecka. Ämnet är klart och nästintill titeln också. Litteratur har jag hittat och ett par lärare som skall intervjuas. Då kommer posten från Stockholm Universitet, tror att det är min gruppindelning som skickats ut och det var det, tyvärr i fel kurs!!!
Har lyckats välja fel kurs och nu verkar det som det inte finns några fler handledare till dom som skriver c-uppsats. Skickat en massa mail i dagarna och en massa människor är satta i arbete för att ordna detta. Förvisso har jag själv valt fel kurs, men namnet på de båda var riktigt lika och valde kvällen innan med stress. Får se hur detta slutar, får läsa den andra kursen i värsta fall, men den är helt bortkastad sett till min framtida yrkes"karriär".

Snart bara 1 vecka kvar till svenskaprovet till att få komma in på polishögskolan. Hoppas det går bra samt det följande samtalet med en polis. Känner mig väldigt lugn iaf och tror det kommer gå bra.

Såg på bio härom dagen oxo, såg vantage point. den får 3,5 av 10. Den var rätt orginell men sååå så icke trovärdig. Vissa saker var rätt löjliga, men ändå var den sevärd. Man måste se filmen med tanke på att vissa saker är under all kritik vad gäller skådespel och handling. Men den fick 1 timme & 40 min att gå rätt fort :-)


Examinationsdagen

Usch och fy! Idag är det egentligen dax förmin redovisning men oj oj oj vad huvudet värker! Migrän nu igen, bara att skicka mail till lärarn och förklara hur ont det gör och att jag nog måste flytta min redovisningsdag till torsdag hmmmm alla dessa vita lögner.
Jag är sååå trött på skola och läraryrket  trots att jag inte ens jobbat en dag än :-( ... Tror iofs att detta beror på att jag ställt in mig på att bli polis nu. Men jag vet att chansen att komma in är såååå otroligt liten så jag kommer inte bli missnöjd när jag boomar på första ansökan! Kommer att försöka fler gånger sen...

Påsken försvann verkligen fort i år. Ena dagen mat likaså andra och nästa och nästa, och nu har jag precis köpt ett par nya träningsbyxor för de gamla var för små, tydligen har de gamla krympt över magen... Ska väl kanske försöka använda byxorna också någon dag..

Ska gå på bio idag tänkte jag. Får bli vantage point då jag är på humör för något halvbra med pang pang i, alltså en film där man inte behöver tänka så mycket.

Sedan önskar jag att jag hade canal plus och kunde få se på nhl-hockey inatt. Tror Sundin vinner med Toronto ikväll och hade gärna sett matchen.  Min dröm när jag blir "vuxen" är att jag ska inreda ett rum i mitt kommande hus till ett spelrum. Där ska det finnas flipper och något gammalt arkadspel, stor 50tums plasma tv med x-box och playstation. Alla sportkanalar som finns och dom kanalerna går dygnet runt på en separat tv i rummet kanske 40-tum bara (inte överdriva). ahhhh man kan ju bara längta

påsk

Idag börjar alltså påsken! Iväg till svärföräldrarna och sova över. Upp på frdag morgon för att köra till mina föräldrar, hem sent på kvällen sen upp på lördag för att jobba, sen hem och plugga hela lördag kvällen för kommande redovisning på Tisdag. Upp söndag morgon och jobba, bort på middag söndag kväll. Sen blir det till att plugga järnet hela måndagen. Ahhh skönt med lite röda dagar, NOT!

Fick en förfrågan om jag kunde vicka på en trä- och metall slöjds lektion, och visst kunde jag det! Perfekt sa läraren du räddade mig verkligen, vill inte ha någon som inte kan så det är perfekt att du kan (smickrande ord). Senare idag när jag kommer hem så hittar jag ett brev ifrån polismyndigheten "kallad till skrivning i svenska den XXX" så klart att det krockar med den dagen jag ska vicka huhhh!! Otur kan man säga! Så nu måste jag ringa upp och säga att jag inte kan,  fastän jag lovat.....

Kan i alla fall inte bli nedstämd, är sååååå glad att jag äntligen ska prova på mina chanser till att bli polis! Jag kommer att bli en sån bra polis tror jag, eller rättare sagt VET jag :-)
Dock har jag läst runt lite och sett att dom kommer ta in betydligt färre till utbildningen Januari 2009 än vad som gjorts under 2008. Istället för ca 800st tar dom nu in ca 400st. Men är det meningen att jag ska bli polis så klarar jag mig igenom iaf.

Kuddarna som jag köpte blev en succe, sambon uppskattade påskpresenten och vips så låg man på stort plus!

Nu är det dags att skrapa rutan på bilen och köra ett antal mil, antar att det kommer vara mycket trafik. Hoppas bara inte att det är halt, min snälla pappa har bytt mina vinterdäck til sommardäck då han sa att det garanterat inte kommer mera snö för 2 veckor sen. Kära pappa har du glömt bort uttrycket "aprilväder"

Trevlig påsk!!!


Zzzova

Varför är det så himla svårt att komma upp på morgonen? Jag bara älskar att sova och kan lätt sova till 12 varje dag. På somrarna brukar jag jobba på ett lager och börjar redan klockan 6 så jag måste gå upp strax före 5 för att hinna. Har aldrig på 3 somrar försovit mig till jobbet, men till skolan kommer jag nog sent 5 ggr av 10. Konstig prioritering man har.

Har i alla fall tvingat mig upp för att få ut lite av dagen. Ska jobba vid 15:00 idag och vill göra något innan och det var länge sedan jag var på IKEA så tror jag ska ta mig en tripp dit. Till saken hör att våra kuddar här hemma börjar bli som pannkakor, platta! Så tänkte överraska sambon genom ett stycke fjädrar. 

image4Risken är väl att man försover sig 8 ggr av 10 nu istället om man köper sig en så fin och skön kudde. Men vaddå!! Det är ju så skönt att sova så varför inte?

Polis

Har precis varit inne och kollat mina mail och såg att jag hade fått meddelande från polisen. Loggade in på mina sidor och såg att dom hade godkänt min ansökan och att jag snart skulle kallas till svenskaprov. Är så himla glad över att jag kommit förbi moment 1. Vet att detta inte var speciellt stort då många kommit så här långt, men för mig känns det såååå stort!!! tänk att jag ska försöka bli polis! Ju mer jag tänker på det ju mer vill jag bli polis! Har alltid velat bli polis eller brandman. Och brandmansutbildningen har jag försökt en gång tidigare med utan att lyckas, men nu så!

Är det någon som gjort svenskaprovet till polis någon gång? Skulle vara väldigt tacksam om någon kanske skulle kunna ge några råd....

Kan tänka mig själv som polis; frezze Sthlm police here, up med dina labbar BOOYY! L.A.P.D. MAN
image2

Hockey

Ikväll är det som sagt hockey igen. Slutpsel hockey ska ju vara det bästa som finns, men nu efter att ha sett 4 matcher med dif så saknar jag lite vilja! Vill se lite jävlar anamma, men icke! Ser ut som vilken match som helst i grundserien. Enda skillnaden är förstås den härliga stämmningen på hovet. Publiken har verkligen gjort sitt yttersta men varför gör inte spelarna det?

tror iaf (med hjärtat) att dif vinner ikväll. Tror det blir 1-5 till dif.

Mitt dagliga spel lägger jag på Hv71 och Färjestad. dom 2 matcherna ger ungefär 3ggr pengarna, sätter en pizza på det så kan jag bjuda på pizza i helgen istället för all påskmat som skall ätas både torsdag, fredag lunch och sen fredag middag.
Ser så fram emot sill iofs, ska bli så gott med potatis och sill med lite gräddfil hmm mums!

Stressat!

Åkte precis tvärbana och när jag skulle kliva på så stod jag åt sidan för att släppa förbi dom skulle gå ut,MEN!
Alla verkar inte fatta denna oskrivna regel utan tränger sig för kung och fosterland genom den smala dörren så att folk som är på väg ut får stanna upp och tränga ihop sig för att den hyperstressade människan bara måste in först av alla. Det märkliga är att tvärbanan har massvis med lediga platser så man undrar ju lite varför dessa människor envisas med att kasta sig ombord?

image3

Första gången

Detta är alltså första gången för mig. Så varför skriver jag en blogg? Vad kan jag ha för viktiga saker att skriva om då? Antagligen så har jag inte speciellt viktiga saker att skriva om men som mitt liv ser ut just nu kan jag behöva lite struktur. Och struktur i detta fallet blir att skriva ner mina tankar och återberätta saker som jag anser att kanske andra får ut något av också!

För det första vill jag bara berätta att jag skriver som en kratta ibland, detta är tyvärr medfött och kommer inte försvinna....

Nu om mig! Jag är 28 år UNG , rent framgångsrikt är jag dock 18 år. Jag har studerat i ca 8 år nu och bor i en studentlägenhet i Stockholm. Att jag läst i 8 år beror på att jag hoppade av gymnasiet under år 1 och började senare att jobba. Har haft många olika jobb men aldrig något jag riktigt trivts med. Så en dag beslöt jag mig för att bli lärare, detta då jag älskar att jobba med människor!
 
Jag hade personligen haft det mycket tufft i skolan och fick inte alls den hjälp jag hade behövt. Jag vill inte att andra ungdomar ska få så extremt dåliga lärare som jag hade utan jag vill kunna ge alla en bra chans i livet. 
Så det var bara att börja på komvux och läsa upp ämnen. Gick även på suveräna kunskapslyftet när det fanns, idag tror jag inte den utbildningen finns tyvärr. så efter ca 3,5 år och 1 högskoleprov senare så hade jag det som behövdes för att börja på lärarhögskolan. Började där hösten 2004 så till julen 2008 har jag läst i 4,5 år och skall vara färdig lärare inom SO på grundskolans senare åldrar samt trä- och metallslöjd.

Allt bra än så länge men........ jag tror inte jag vill bli lärare längre! Jag hoppas att jag bara fått separationsångest från livet som student. Klivet från att lära sig till att lära ut är skrämmande för mig.

Så jag är alltså snart 30 år, jag har inte haft en spec stor inkomst sen jag var 21 år. Jag har väldigt luddiga framtidsplaner och egentligen ingenstans att bo efter jul. Jag ringer konstant till mamma mitt i månaden och lånar pengar som jag lovar att betala tillbaka om några dagar, men hon får alltid vänta fram till lön/csn. Jag älskar att spela poker på nätet och att sätta pengar på all sorts spel egentligen, men då vinsterna uteblivit de senaste månaderna kostar denna hobby mer än den smakar. Min sambo är väl medveten om mina spelvanor och blir inte glad när jag berättat att jag spelat bort mina injobbade pengar (har ett xtra jobb som ger lite xtra klirr i kassan). Självklart blir hon med all rätt arg, men hon låter ju faktikst som en mamma när hon skriker och säger hur dum jag varit, så alltså jag känner mig som 18 år.



Skulle ju egentligen ha studerat nu för på tisdag nästa vecka har jag muntlig redovisning av något som jag inte riktigt har koll på.. Men jag har ju hela helgen på mig, eller rättare sagt måndag kväll.

Nu blir det till att ta en långpromenad till stan för att inhandla lite mat till kvällen, sen klockan 19:30 smäller det! Jag är nämligen ett  stort djurgårdsfan, och ikväll är det en måste match för mitt kära DIF nere i Linköping. Att ishockey säsongen snart är över smärtar i mitt hjärta :-(  enda positiva är ju iofs att fotbollen drar igång snart!!
Hmm funderar på att sätta en slant på djurgården ikväll, dom ger ju över 3ggr pengarna. Måste nog ringa mamma och fråga om en hundring ;-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0